Reguliere behandeling door arts

Een iets minder groot aantal dan bij de onderwerpen ‘meer rust en psychische balans’ en ‘ander voedingspatroon’, maar toch nog relatief veel verhalen, gingen over de reguliere behandeling van de arts.

Hierbij kwamen de volgende onderwerpen aan bod:

  1. Gebruik en werking van bepaalde medicijnen
  2. Het aanpassen van medicijnen om bijwerkingen te verminderen
  3. Het ondergaan van een operatie
  4. De relatie en communicatie met de arts

Wat gebeurt er met deze observatie

Naar de werking van reguliere medicijnen en chirurgische ingrepen en de statistiek van de werkzaamheid ervan, is al uitgebreid onderzoek gedaan. Artsen maken gebruik van de uitkomsten van dit soort onderzoek om hun patiƫnten bepaalde medicijnen voor te schrijven danwel deze aan te passen, en/of een operatie te laten ondergaan.

De relatie en de communicatie tussen de arts en de patiƫnt is nog een relatief onontgonnen gebied. In de verhalen gaat het erover dat men bij de arts terecht kan met vragen en ervaringen over het zelf doen van aanpassingen in de leefstijl (voeding, mentaal, etc.). Een luisterend oor voor een extra, alternatieve aanpak of aanvulling van de reguliere behandeling.

Bij het onderwerp ‘Zelfregie‘ wordt uitgelegd wat met deze observatie gedaan wordt: het bevorderen van awareness bij MDL- (en huis)artsen van de uitkomsten van het project (inclusief het nader onderzoek naar ‘meer rust en psychische balans‘ en ‘ander voedingspatroon‘).

Terug naar overzicht